Sirkulær økonomi handler om å ta vare på ressurser så lenge som mulig i et kretsløp. Med prosjektet Sirkellaget hjelper vi din kommune, fylkeskommune eller bedrift med å skape sirkulær økonomi i praksis.

Prosjektet består av 3 moduler. Hver modul kan gjennomføres selvstendig: 

Sirkellaget Næring

Vi kobler mindre sirkulære aktører sammen med større etablerte bedrifter for å bidra til at sirkulære forretningsmodeller blir testet ut. På denne måten bidrar vi til å gjøre store etablerte bedrifter grønnere, og styrke de mindre aktørene som fremmer ombruk og gjenbruk.

Eksempler på samarbeid mellom store og små aktører:

FornyBygg + SiT
FornyBygg + JM Norge
Sirken + Veidekke

Prosjektet i Trondheim i media:

https://www.nrk.no/trondelag/moholt-studentby-i-trondheim-skal-renoveres-_-inventar-fra-468-hybler-og-118-kjokken-gar-til-ombruk-1.15805151

https://trondheim2030.no/2020/10/26/bruker-mer-sloser-mindre/

I tillegg til å bidra med praktisk uttesting av sirkulær økonomi, tilbyr vi også presentasjoner og workshops om overgangen til en sirkulær økonomi.

Ta kontakt om du ønsker å høre mer om Sirkellaget næring: hverdagsmiljo@framtiden.no.

Sirkellaget skole

Vi har undervisningsopplegg for alle trinn fra barneskolen til slutten av videregående innenfor temaet sirkulær økonomi og bærekraftig utvikling.

Undervisningsoppleggene varierer mellom enkeltforedrag og workshops til lengre prosjekter skolen eller klassen kan ta del i. Oppleggene våre passer bra til det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.

Les mer på våre sider om Utdanning.

Sirkellaget Forbruker

Vi bidrar med planleggingen og gjennomføringen av smarte grønne arrangementer som motiverer og inspirerer folk til mer ombruk, reparasjon og redesign.

Ved å gi forbrukere bedre tilgang på ombruk, reparasjon og redesign, vil flere benytte seg av det. Dette er viktige faktorer i overgangen til en mer sirkulær økonomi.

Slike arrangementer er i tillegg en fin måte å løfte frem lokale grønne bedrifter. Både bedrifter med nye og innovative løsninger, samt de mer tradisjonelle yrkene som skreddere og reparatører, er viktige for at ressurser og produkter skal få forlenget levetid.

Eksempel på arrangementer for et smartere og grønnere:

- Tekstilverksted: fiksing av klær

- Byttekvelder: klær, leker, interiør

- Fiksefest: elektronikk

- Pimp Up Kollektivet: konkurranse for studenter med fokus på ombruk

- Inspirasjonskveld om sirkulær økonomi

- Sofaprat om fiksing av elektronikk og hva som skjer i EU

Ta kontakt om du ønsker å høre mer om Sirkellaget: hverdagsmiljo@framtiden.no.